• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ за регресивні ставки ЄСВ для зарплат понад 15 мінзарплат

5 вересня Комітетом ВРУ з питань соцполітики розглянув законопроект №8322 та рекомендував його прийняти за основу

Комітет ВРУ за регресивні ставки ЄСВ для зарплат понад 15 мінзарплат

Нагадаємо, що 25.04.2018 р. у ВРУ було зареєстровано проект Закону №8322 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення оздоровчими заходами та встановлення ставки єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування залежно від розміру бази нарахування». Його авторами є нардепи І. Єфремова, Т. Кремінь, І. Бриченко та В. Підберезняк.

За ним:

1) максимальну величину для нарахування ЄСВ передбачається збільшити та встановити на рівні 25 мінімальних зарплат.

2)  запровадити регресивні ставки ЄСВ для зарплат понад 15 мінзарплат з 01.06.2018 р. по 31.12.2018 р., а з 01.01.2019 р. передбачено застосування таких ставок вже при перевищенні розміру зарплати 25 мінзарплат. Про це докладніше ми розповідали тут

І ось 5 вересня законопроект №8322 було розглянуто Комітетом ВРУ з питань соцполітики. За результатами розгляду та за текстом висновку Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект.

Але у своєму висновку Комітет підкреслив, що за аналізом Мінфіну реалізація законопроекту у частині запровадження регресивної шкали нарахування ЄСВ призведе до втрат доходів місцевих бюджетів. Про це детальніше йдеться у повідомленні Комітету ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»