• Посилання скопійовано

Як повернути зайво сплачений ЄСВ? – нагадування від ДФС

Податківці навели порядок повернення зайво сплаченого ЄСВ

Як повернути зайво сплачений ЄСВ? – нагадування від ДФС

ДФС у Донецькій області інформує, що процедура зарахування ЄСВ у рахунок майбутніх платежів або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів ЄСВ (далі – Кошти) платникам, на яких згідно із Законом України від 08.07.2010 р. №2464-VI покладено обов’язок нараховувати, обчислювати та сплачувати ЄСВ (далі – Платник), визначає Порядок №6.

Відповідно до п. 5 Порядку №6 повернення Коштів здійснюється у випадках:

1) надмірної або помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на відповідний небюджетний рахунок за балансовим рахунком 3719 «Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування» (далі – Рахунок 3719);

2) помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на невідповідний рахунок 3719;

3) помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на рахунок з обліку доходів бюджету;

4) помилкової сплати податкових зобов’язань з податків, зборів, штрафних (фінансових) санкцій та пені, передбачених ПКУ на рахунок 3719.

П. 6 Порядку №6 визначено, що повернення Коштів здійснюється на підставі Заяви платника про таке повернення (далі – Заява).

У випадках, передбачених пп. 1, 2 та 4 п. 5 Порядку №6, Заява подається до фіскального органу, на рахунок якого сплачено Кошти, за формою, визначеною у додатку 1 до Порядку №6.

У випадку, передбаченому пп. 3 п. 5 Порядку №6, Заява подається до фіскального органу за місцем обліку помилково сплачених Коштів у довільній формі із зазначенням суми та напряму повернення.

Згідно з п. 7 Порядку №6 заява залишається без задоволення у таких випадках:

– невідповідність Заяви формі, визначеній у додатку 1 до Порядку №6;

– недостовірність викладеної у Заяві Платника інформації;

– подання Заяви не за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених сум ЄСВ;

– наявність у Платника заборгованості зі сплати ЄСВ та/або фінансових санкцій.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»