• Посилання скопійовано

Один торгівець на два кіоски…

Через виплату зарплати «у конвертах» столичною бізнес-вумен «зацікавилась» прокуратура

Працівники органів ДПС у м. Києві провели перевірку фізичної особи – підприємця Н., яка у 2-ох кіосках, що знаходились поруч, здійснювала діяльність у сфері роздрібної торгівлі: в одному місці торгувала яйцями, в іншому – м’ясом. Звісно, наскільки б поруч не стояли кіоски, один продавець не в змозі торгувати за двох одночасно. 

В ході перевірки з’ясувалось, що, насправді, продажем продуктів харчування займались дві жінки. Звісно, аби не сплачувати податки, 50-річна бізнес-вумен вирішила не оформлювати їх належним чином, та сплачувала продавчиням зарплату «у конвертах».

За результатами перевірки донараховано майже 10 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Не погодившись з рішенням податківців, приватний підприємець звернулась за захистом своїх інтересів до суду, проте Окружний адміністративний суд м. Києва визнав дії податківців правомірними.

Наразі матеріали перевірки передані до прокуратури на розгляд та притягнення підприємиці до відповідальності.

Загалом, за пів року податківцями столиці проведено 196 перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати, де у 100 % випадків були зафіксовані порушення. Додатково нараховано до сплати в бюджет 11,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. Протягом січня-червня поточного року виявлено та залучено до оподаткування майже 2,5 тис. найманих осіб, не оформлених належним чином працедавцями, які поповнили бюджет майже на 1 мільйон гривень. До держреєстрації залучено понад 4 тис. осіб, якими сплачено 829 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

По виявлених фактах порушень законодавства при виплаті заробітної плати, за матеріалами підрозділів податкової міліції м. Києва у I півріччі 2012 року порушено 42 кримінальних справи.     

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»