• Посилання скопійовано

За продаж алкоголю поза часом доби, визначеним органом місцевого самоврядування - штраф

Чи є підставою для застосування штрафних санкцій до СГ або анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями за продаж алкогольних напоїв поза часом доби, визначеним в рішеннях органів місцевого самоврядування? Консультує ДФСУ

За продаж алкоголю  поза часом доби, визначеним органом місцевого самоврядування - штраф

ДФСУ у підкатегорії 115.06 ресурсу "ЗІР" нагадує, що  роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Згідно з частиною третьою ст. 15-3 Закону №481 на час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та куріння тютюнових виробів.

У разі порушення цих вимог до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів  у розмірі 6800 грн (абзац десятий частини другої ст. 17 Закону № 481).

Проте абзацом восьмим частини тридцятої ст. 15 Закону № 481 також передбачено, що ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі порушення вимог ст. 15-3 Закону № 481 щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»