• Посилання скопійовано

Чи може довірена особа отримати ЕЦП? – нагадування від податківців

З 07.11.2018 року отримати ЕЦП за довіреністю (у т.ч. посвідченою нотаріально) неможливо

Чи може довірена особа отримати ЕЦП? – нагадування від податківців

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що з 07.11.2018 набрав чинності Закон України від 05.10.2017 р. №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон №2155).

Пунктом 2 ст. 22 Закону №2155 встановлено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Отже, з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (у т.ч. посвідченою нотаріально) неможливо.

***

Читайте також: З 7 листопада отримати сертифікати відкритих ключів за довіреністю буде неможливо

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»