• Посилання скопійовано

Стоп-фейк: «Дія» не зливає дані

За інформацією Мінцифри, СБУ вже проводить слідчі дії щодо зловмисників, що поширюють бази даних людей в інтернеті

Стоп-фейк: «Дія» не зливає дані

Мінцифри розповідає, що днями в інтернеті з'явилося кілька телеграм каналів, що розповсюджують персональні дані громадян. Вчора активно почали розповсюджуватися фейки, що ця інформація пов’язана з роботою застосунку Дія. Ці чутки безпідставні і ось чому.

Дія не має власної бази даних і не накопичує таку інформацію. Мобільний застосунок лише відображає інформацію з реєстрів.

В Україні 9,5 млн. водійських посвідчень, 6,5 млн з яких відображаються в Дії. В мережі з’явилася інформація про дані 26 млн посвідчень водія.

Окрім цього, поряд із «даними 26 млн. посвідчень», зловмисники у боті раніше поширювали інші бази, які не вперше були доступні в даркнеті. Наприклад, паролі від особистих сторінок Вконтакті, LinkedIn тощо.

Зловживання використанням персональних даних громадян недопустиме! Служба Безпеки України вже проводить слідчі дії стосовно зловмисників, що поширюють таку інформацію в інтернеті.

Будьте уважні, намагаючись віднайти інформацію про себе в різних нелегальних ботах, ви самі надаєте зловмисникам дані про себе. То ж будьте пильні.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»