• Посилання скопійовано

Гудвіл у фінзвітності: відображаємо правильно

Мінфін роз'яснив, що відображати гудвіл потрібно і в рядку 1050, і в рядку 1055 Балансу

Гудвіл у фінзвітності: відображаємо правильно

Згідно з додатком 3 до Н(П)СБО 1, гудвіл вказується по рядку 1050 балансу підприємства. Відповідно до форми балансу, наведеною в додатку 2 до цього ж стандарту, в рядку 1055 вказується гудвіл при консолідації. Чим же відрізняються показники даних рядків? В якому саме рядку балансу слід зазначати показник гудвілу - 1055 або 1050?

На це запитання Мінфін відповів у листі від 23.09.2013 р. №31-08410-07-27/27851.

Гудвіл - це перевищення вартості придбання над часткою покупця у справедливій вартості придбаних ідентифікованих активів, зобов'язань і непередбачених зобов'язань на дату придбання.

Сума перевищення вартості придбання над часткою покупця у справедливій вартості придбаних ідентифікованих активів, зобов'язань і непередбачених зобов'язань на дату придбання, яка визначається відповідно до П(С)БО 19, яке застосовують підприємства, організації та інші юридичні особи всіх форм власності (крім бюджетних установ та підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності), відображається в Балансі (звіті про фінансовий стан) (форма №1) підприємства в додатковій статті "Гудвіл" (рядок 1050).

Згідно з НП(С)БО 2, вартість гудвілу, що виникає при консолідації фінансової звітності материнського підприємства і фінансової звітності дочірніх підприємств, відображається в консолідованому балансі (звіті про фінансовий стан) (форма №1-к ) у рядку 1055 "Гудвіл при консолідації".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»