• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригував Інструкцію до декларації про доходи

У ній враховано норми щодо податкової знижки на навчання, які набрали чинності в липні 2018 року

Мінфін підкоригував Інструкцію до декларації про доходи

Мінфін наказом від 01.11.2018 р. №866 (зареєстрований в Міністерстві юстиції від 23..11.2018 р. за №1329/32781) вніс зміни до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом МФУ від 02.10.2015 р. №859.

Таким чином Інструкцію приводять у відповідність до норм Закону від 03.07.2018 р. №2477. Нагадаємо, що ним було розширено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Так, крім компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, його доповнено правом на витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Про це ми писали тут. Ці зміни тепер враховано в абзаці другому підпункту 1 пункту 5 розділу III Інструкції.

Крім того, в Інструкції уточнено, що у рядку 3 додатку Ф 1 до декларації про майновий стан і доходи зазначається загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами, який розраховується як різниця між значеннями графи 6 «Усього» рядка 1 та рядка 2 розділу I цього додатку.

Цей наказ набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.  Наказ №866 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 18.12.2018 р. №97 і він набрав чинності 19.12.2018 р. 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»