• Посилання скопійовано

Нова декларація з ПДФО та ЄСВ для фізосіб подаватиметься з 2022 року: доопрацьовано проєкт Мінфіну

Мінфін доопрацював проєкт свого наказу, яким виклав у новій редакції форму декларацію про доходи (з метою подання єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ для ФОП та фізосіб)

Нова декларація з ПДФО та ЄСВ для фізосіб подаватиметься з 2022 року: доопрацьовано проєкт Мінфіну

8 грудня 2020 року Мінфін повторно оприлюднив доопрацьований проєкт свого наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» (завантажити). Про попередній варіант ми писали тут.

Цей проєкт викладає у новій редакції форму річної декларації про майновий стан і доходи (завантажити) та Інструкцію щодо її заповнення (завантажити) в частині реалізації прав платників податків на подання обʼєднаної звітності з ПДФО та ЄСВ за звітний податковий рік без збільшення будь-яких витрат.

Зокрема, у формі декларації введено окремі рядки для відображення:

  • частини прибутку контрольованої іноземної компанії та податкових зобов’язань з таких доходів;
  • зобов’язань з ЄСВ для самозайнятих осіб або для фізичних осіб, які сплачують єдиний внесок на умовах договору про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні, або для членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах;
  • уточнення попередньо задекларованих зобов’язань перед бюджетами та цільовими фондами.

Крім того, до декларації додано нові додатки КІК, ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3, що надають можливість платникам податків окремо розрахувати свої податкові зобов’язання з частини прибутку контрольованих іноземних компаній та зобов’язання з ЄСВ.

Очікується, що цей наказ набирає чинності з 1 січня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування. 

Зверніть увагу! На відміну від попередньої версії, у доопрацьованому проєкті наказу прописано, що декларація про майновий стан і доходи у редакції цього наказу буде подаватися з 1 січня 2022 року.

Зауваження та пропозиції до змісту проєкту наказу можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця (тобто до 8 січня 2021 року) за адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: dybko@minfin.gov.ua 
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.drs.gov.ua, E-mail загальний: inform@drs.gov.ua

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»