• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Працівник відбуває у відрядження у вихідний день: порядок компенсації

Працівник відбуває у відрядження у вихідний день. Як оплачувати такий день? Чи потрібно надавати додатковий вихідний? Відрядження закінчується в останній день місяця, а отже, додатковий вихідний день надається в наступному місяці. Як це відобразити? 

Безнадійна дебіторська та кредиторська заборгованості: як облікувати?

Які підстави для списання дебіторської та кредиторської заборгованості? Як відображається в обліку списання дебіторської та кредиторської заборгованості? Чи обов’язково створювати резерв сумнівних боргів? 

Поточний ремонт та поліпшення орендованого приміщення 

Підприємство орендує склад у підприємця - «загальносистемника». Підприємство здійснило витрати на роботи з добудови складу на суму 1300 грн з ПДВ та з ремонту даху складу на суму 600 тис. грн з ПДВ. За якими критеріями визначати, чи слід капіталізувати понесені витрати? 

Дохід підприємця, отриманий на його особистий банківський рахунок: як оподаткувати? 

Фізособа - підприємець, платник ІІІ групи ЄП, отримав гроші від фізособи за послуги не на рахунок підприємця, а на особисту картку, відкриту на фізособу. Як оподатковуються такі надходження? 

Як розрахувати зарплату, якщо працівник відпрацював менше норми на 20 хвилин?

На підприємстві встановлено погодинну оплату праці. Працівник відпрацював на 20 хвилин менше норми. Як в такому випадку розрахувати зарплату? 

Відсутній чек використання талону на паливо: чи будуть наслідки?

Підприємство використовує для заправки авто талони на пальне, проте на деякі використання талонів немає. Чи є це порушенням? Якщо так, то які можуть бути податкові наслідки?

Чи можна укласти цивільно-правовий договір на збір яблук?

Юрособа має сад. Чи може така юрособа укласти цивільно-правовий договір на три тижні на збір яблук? Як запобігти трактуванню такого договору як трудового?

Коли можна списати прострочену дебіторську заборгованість постачальника в обліку?

Зроблено передоплату постачальнику, який в подальшому не поставив товар в рахунок такої оплати. Є інформація про те, що постачання не буде здійснено. Коли можна списати таку заборгованість в бухгалтерському та податковому обліку?

Будівництво за рахунок коштів ФФБ: бухоблік та ПДВ

Забудовник отримує кошти на будівництво житлово-офісного комплексу від Фонду фінансування будівництва. Майнові права на нерухомість за інвестиційним договором передаються Фонду після завершення будівництва. Коли забудовник визнає ПЗ з ПДВ за таким договором? Як відображаються в бухобліку такі операції?

Використання картки-ключ для зняття готівки з рахунку підприємства

Якщо знімаються готівкові кошти з рахунку корпоративної картки, вони обліковуються як підзвітні кошти. А якщо готівка знімається у касі банку або через банкомат з картки-ключ до рахунку, то які повинні бути бухгалтерські записи в цьому випадку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»