• Посилання скопійовано

Як будуть працювати банки 8 березня?

За повідомленням НБУ, хоча 8 березня буде й святковим днем, але банки можуть працювати в цей день за самостійним рішенням

Як будуть працювати банки 8 березня?

Нацбанк у своєму профілі в Фейсбуці розмістив повідомлення щодо правил роботи банків 8 березня 2021 року.

Понеділок наступного тижня, 8 березня, – офіційний вихідний. 

Система електронних платежів Національного банку України (СЕП) працює у режимі 23/7. Це значить, що незалежно від святкових та неробочих днів банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Тому банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні. Водночас вони враховують власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуються нормами законодавства України.

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі 6-8 березня, відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного)  дня, тобто 9 березня 2021 року.

 

Від редакції: Нагадуємо, оскільки у 2021 році 8 березня припадає на понеділок, то українці отримають подовжені вихідні – з 6 по 8 березня. Про все це читайте тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»