• Посилання скопійовано

У День Конституції банківська система буде працювати у звичайному режимі

27 та 28 червня 2022 року будуть робочими днями для банківської системи України

У День Конституції банківська система буде працювати у звичайному режимі

Національний банк України скасував перенесення роботи банківської системи з понеділка 27 червня – на суботу 02 липня 2022 року. Крім того, у період дії воєнного стану в Україні скасовані святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю України. Відповідні норми містить Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Отже, 27 та 28 червня (День Конституції України) 2022 року будуть робочими днями банківської системи. Субота, 02 липня 2022 року, – вихідний день. Система електронних платежів (СЕП), система депозитарного обліку депозитарію Національного банку, депозитарної установи Національного банку та система кількісного обліку депозитних сертифікатів СЕРТИФ 27 та 28 червня 2022 року працюватимуть у звичайному режимі. Міжбанківські перекази через систему СЕП здійснюватимуться: 

  • у період із 25 до 27 червня 2022 року – датою банківського дня 27 червня 2022 року;  
  • 28 червня 2022 року – датою банківського дня 28 червня 2022 року;
  • у період із 02 до 04 липня 2022 року – датою банківського дня 04 липня 2022 року.

 Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку від 14 червня  2022 року № 123 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 16 грудня 2021 року № 142". Таке рішення зумовлене необхідністю забезпечити проведення міжбанківських переказів та роботу системи депозитарного обліку Національного банку в умовах воєнного стану. Водночас у вихідні дні банки повинні самостійно визначати графік роботи своїх відокремлених підрозділів (філій, відділень), ураховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів. Нагадаємо, що незважаючи на війну, СЕП працює у звичайному режимі та без перебоїв, як і у мирний час. Усі банки України підключені до системи та мають можливість здійснювати платежі клієнтів майже цілодобово та без вихідних.

***

Читайте такожЯк працюватимемо та відпочиватимемо у червні 2022 року?

***

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»