• Посилання скопійовано

Чи може ДРС брати участь у перевірках бізнесу?

ДРС може брати участь у перевірках бізнесу, які здійснюють контролюючі органи

Чи може ДРС брати участь у перевірках бізнесу?

Державна регуляторна служба України повідомляє, що вона може брати участь у заходах державного нагляду (контролю), що здійснюються такими органами державного нагляду (контролю), щоб виявити та попередити можливі порушення вимог законодавства.

«Підприємець, якого включено до планових перевірок, може звернутися до ДРС щодо участі представників Служби у таких заходах», – наголосив Голова ДРС Олексій Кучер та запропонував ознайомитись з постановою КМУ від 24.05.2017 р. №388 «Порядок участі Державної регуляторної служби у заходах державного нагляду (контролю), що здійснюються іншими центральними органами виконавчої влади, їх територіальними органами, державними колегіальними органами, органами виконавчої влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування».

Зауважимо, що у зверненні слід надати обґрунтування щодо необхідності участі ДРС у перевірці з посиланням на документи, що свідчать про порушення вимог законодавства контролюючим органом.

Якщо існують факти виявлення таких порушень, то ДРС може вживати передбачені законом заходи реагування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»