• Посилання скопійовано

Фізособа-«загальносистемник» замовив рекламу: чи будуть витрати?

Чи має право підприємець на загальній системі оподаткування віднести то витрат витрати на рекламу? Чи підпадає під рекламні витрати участь такого підприємця у виставці? Відповіді дізнаємося з чергової ІПК податківців

Фізособа-«загальносистемник» замовив рекламу: чи будуть витрати?

ДФСУ у ІПК від 27.06.2019 р. № 2997/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зазначає, що у пп. 177.4 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів ФОП від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, зокрема, витрати на послуги реклами, прямо пов’язані з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг.

При цьому, як роз’яснюють податківці, реклама - це інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару (ст. 1 Закону №270).

Своєю чергою, спеціальні виставкові заходи - це заходи, які здійснюються з метою просування відповідного товару на ринок, проводяться організовано у певному приміщенні або на огородженому майданчику (у тому числі в місцях реалізації товару) у визначені строки, розраховані на зацікавлених та/або професійних відвідувачів, організатор яких обмежив відвідування заходу тими особами, яким відповідно до законодавства дозволяється продавати товар, що демонструється (ст. 1 Закону №270).

Відповідно до вищезазначеного, податківці доходять висновку, що ФОП на загальній системі оподаткування має право включати до витрат витрати на послуги реклами, які прямо пов’язані з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг за наявності первинних документів.

На нашу думку, згідно з таким висновком до послуг з реклами також відноситься і участь такого підприємця у спеціальних виставкових заходах, на яких здійснюється просування товару або його реклама.

Окрім цього нагадаємо, що такі понесені підприємцем витрати повинні бути в обов’язковому порядку документально підтвердженими та пов’язаними з отриманням доходу.

Детальніше про витрати підприємця–«загальносистемника» читайте у нашій аналітиці

***

Читайте також: 

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»