• Посилання скопійовано

Ті, хто не отримав карантинну допомогу через помилки у заяві: у вас з’явився шанс!

У 2021 та 2020 року державою надавалась допомога застрахованим особам, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних карантинних заходів (так званий «локдаун»). Однак через помилки у банківських реквізитах не всі особи змогли отримати кошти

 Ті, хто не отримав карантинну допомогу через помилки у заяві: у вас з’явився шанс!

На сайті Федерації профспілок України було розміщено для обговорення проєкт постанови КМУ, метою якого є надання можливості отримати допомогу застрахованим особами, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних карантинних заходів (зокрема мова йде про карантинні допомоги про які ми писали тут та тут), які мали на неї право, але не отримали її через невірно вказану інформацію про банківський рахунок відкритий на ім’я застрахованої особи. Ознайомитись з текстом проєкту постанови можна за посиланням.

Для цього пропонується внести зміни до Порядку надання такої допомоги (Порядок №328), якими передбачити можливість застрахованим особам подати повідомлення про актуальні реквізити банківського рахунка (за стандартом IBAN) для отримання допомог відповідно закону.

Передбачається, що повідомлення формуватиметься та подаватиметься застрахованою особою програмними засобами Порталу Дія або мобільним додатком Дія.

Крім того, відповідно затверджується і форма такого повідомлення. В ньому має бути зазначено:

  • ПІБ застрахованої особи;
  • дата народження;
  • номер телефону;
  • ІПН;
  • адреса реєстрації місця проживання;
  • номер банківського рахунку заявника для виплати допомоги за стандартом IBAN.

З запропонованою формою такого повідомлення можна ознайомитись нижче:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»