• Посилання скопійовано

Держвиконавці перейшли на дистанційне обслуговування в органах Казначейства

Відтепер державні виконавці, які підключені до системи, можуть здійснювати управління рахунками установи цілодобово в дистанційному режимі

Держвиконавці перейшли на дистанційне обслуговування в органах Казначейства

«Нами взято курс на цифровізацію процесів виконання рішень судів. Одним із таких важливих кроків став перехід органів державної виконавчої служби на дистанційне обслуговування в органах казначейства. Наразі до цієї системи вже підключили 78% відділів ДВС, до середини наступного року плануємо охопити усі 100%», – зазначив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Згідно з чинним законодавством, кошти, стягнуті з боржника (у тому числі одержані від реалізації майна боржника), зараховуються на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби в органах Державної казначейської служби. Після того не пізніше наступного робочого дня на підставі платіжних доручень перераховуються виконавцем на зазначений у заяві про примусове виконання рішення рахунок у банку або іншій фінансовій установі чи надсилаються на адресу стягувача поштовим переказом.

За словами Андрія Гайченка, паперова тяганина забирала багато коштів і часу, оскільки виконавцю доводилось формувати платіжні доручення у паперовому вигляді та фізично доставляти до відповідних органів Державної казначейської служби. Підключення до системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство» значно спрощує цей процес та дає можливість в один клік здійснювати перерахунок коштів стягувачу.

Відтепер державні виконавці, які підключені до системи, можуть здійснювати управління рахунками установи цілодобово, не виходячи з офісу, в дистанційному режимі контролювати надходження та здійснювати видатки та отримувати виписки з рахунків за надходженнями дистанційно, в будь-який час, без використання паперових носіїв та без звернення в органи Казначейства. Платіжні доручення формуються в Автоматизованій системі виконавчого провадження та надсилаються до органів Казначейства засобами ПТК «Клієнт Казначейства – Казначейство» з накладанням електронних цифрових підписів та електронної цифрової печатки.

«Це значно оптимізує процес управління рахунками органами державної виконавчої служби, дозволяє відстежувати надходження в режимі реального часу і значно пришвидшує процес перерахування грошових коштів з рахунків органів державної виконавчої служби на рахунки стягувачів та до Державного бюджету України», – підсумував заступник Міністра.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»