• Посилання скопійовано

Чи потрібні РРО «єдиннику» при прийманні від населення вторсировини та металобрухту?

При прийманні від населення вторинної сировини та металобрухту суб’єктам господарювання дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО

Чи потрібні РРО «єдиннику» при прийманні від населення вторсировини та металобрухту?

Податківці у підкатегорії 109.06 ЗІР зазначили, що відповідно до п. 296.10 ПКУ РРО та/або програмні РРО (далі – ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Постановою КМУ від 23.08.2000 р. №1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова №1336) затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік).

Згідно з п. 19 Переліку при прийманні від населення вторинної сировини та металобрухту суб’єктам господарювання дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Пунктом 2 Постанови №1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 19 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.

***

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»