• Посилання скопійовано

Переплатили ПДВ та маєте задеклароване зобов’язання: чи буде штраф?

Штрафи та пеня за порушення строків сплати ПДВ не застосовуються за умови наявності у такі строки коштів у СЕА ПДВ у сумах, достатніх для сплати податку

Переплатили ПДВ та маєте задеклароване зобов’язання: чи буде штраф?

ДФС у підкатегорії 101.27 «ЗІР» нагадує, що згідно з п. 200-1.5 ПКУ перерахування коштів до державного бюджету в сумі податкових зобов’язань з ПДВ, що підлягає сплаті за наслідками звітного податкового періоду здійснюється з рахунку у СЕА ПДВ платника.

Невикористання платником податку рахунку в СЕА ПДВ призводить до не поповнення такого рахунку, відповідно, до незбільшення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН, до заборгованості по рахунку в СЕА ПДВ та до розбіжностей між даними СЕА ПДВ та інтегрованою карткою платника податку.

З метою своєчасного і повного розрахунку з бюджетом платник має забезпечити наявність достатньої суми коштів на своєму рахунку в СЕА ПДВ.

ПКУ не передбачена відповідальність за несвоєчасне перерахування/неперерахування коштів з рахунку в СЕА ПДВ до державного бюджету.

При цьому, відповідно до п. 40 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ штрафні санкції та пеня, передбачені ПКУ, за порушення строків, установлених ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань з ПДВ, не застосовуються за умови наявності у такі строки коштів на рахунках платників у СЕА ПДВ у сумах, достатніх для сплати узгоджених податкових зобов’язань з ПДВ до бюджету.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»