• Посилання скопійовано

Неправильно зазначили номер ПН в номенклатурі зведеної ПН (графа 2): як це виправити?

Як заповнити РК у разі виправлення помилки у графі 2 зведеної ПН, складеної відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ? Адже ця помилка не призводить до змін обсягів постачання або зменшення/збільшення ПЗ. Зокрема, якщо платником податку зазначено неправильний номер ПН, складеної на такого платника податку при постачанні йому товарів/послуг, НА?

 Неправильно зазначили номер ПН в номенклатурі зведеної ПН (графа 2): як це виправити?

Податківці у підкатегорії 101.15 «ЗІР» нагадують, що відповідно до п. 16 Порядку №1307 у разі складання зведених податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у п. 11 Порядку №1307, у графі 2 «Опис (номенклатура) товарів/послуг продавця»  зведеної податкової накладної платником зазначаються дати складання та порядкові номери податкових накладних, складених на такого платника податку при постачанні йому товарів/послуг, необоротних активів, за якими він визначає податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ.

 разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає РК за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.

Тобто, якщо платником податку у графі 2 такої зведеної податкової накладної зазначено неправильний номер податкової накладної, складеної на такого платника податку при постачанні йому товарів/послуг, необоротних активів, та така помилка не призводить до змін обсягів постачання або зменшення/збільшення податкових зобов’язань, то платник податку складає розрахунок коригування, в якому: 

  • одним рядком виводяться в «0» показники рядка в якому допущено помилку та додається новий рядок з виправленими показниками, якому присвоюється новий черговий порядковий номер, що не зазначався в податковій накладній. 

У такому розрахунку коригування в обох рядках зазначається однакова група коригування та зазначається код причини 201 «Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ПКУ» або 202 «Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до п. 199.1 ст. 199 ПКУ» (в залежності від того з яким типом причини була складена зведена податкова накладна).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»