• Посилання скопійовано

І знову ДПС бореться з ПДВ-схемами: упереджено формування податкового кредиту на суму 4 млн грн

Податківцями Харківщини упереджено формування схемного податкового кредиту на суму 4 млн гривень

І знову ДПС бореться з ПДВ-схемами: упереджено формування податкового кредиту на суму 4 млн грн

ДПСУ повідомляє, що під час онлайн-моніторингу реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування фахівцями Головного управління ДПС у Харківській області було виявлено підприємство, яке нещодавно перейшло на облік з іншого регіону.

При проведенні аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності цього суб’єкта господарювання податківцями було встановлено маніпулювання розрахунками коригування до податкових накладних, виписаних у 2019 році, із зазначенням кодів УКТЗЕД, які не відповідають номенклатурі товарів. Як наслідок, платником здійснено штучне збільшення суми ліміту з ПДВ майже на 2,8 млн гривень.

Для унеможливлення розповсюдження схемного податкового кредиту комісією ГУ ДПС у Харківській області прийнято рішення про включення зазначеного суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податків, чим упереджено формування схемного податкового кредиту на суму близько 4 млн гривень. 

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»