• Посилання скопійовано

Оподаткування юрособою на спрощеній системі оподаткування виручки за послуги, надані у 2011 році

Відповідно до п. 5 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 04.11.2011 р. №4014-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» (далі — Закон №4014) встановлено:

— зарахування до бюджетів сум єдиного податку та фіксованого податку, які сплачуються у 2012 році за останній звітний (податковий) період 2011 року, здійснюється у порядку та на умовах, які діють до 1 січня 2012 року;

— за результатами провадження господарської діяльності за останній звітний (податковий) квартал до дня набрання чинності цим Законом платники єдиного податку — юрособи подають розрахунок про сплату єдиного податку та сплачують єдиний податок відповідно до Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва».

З 1 січня 2012 року згідно з п. 292.1 статті 292 розділу ХІV ПКУ України від 02.12.2010 р. №2755-VI доходом платника єдиного податку — юрособи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юрособи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 цієї статті. Пунктом 294.1 статті 294 ПКУ встановлено, що податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку четвертої групи є календарний квартал.

Згідно з п. 293.3 статті 293 ПКУ відсоткова ставка єдиного податку для четвертої групи платників єдиного податку встановлюється у розмірі:

— 3 відсотки доходу — у разі сплати ПДВ згідно з ПКУ;

— 5 відсотків доходу — у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

 

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»