• Посилання скопійовано

«Єдиноподатники» не можуть видобувати корисні копалини

Чи має право юрособа ? платник єдиного податку 4-ї гр. (5% чи 3%) займатися видобуванням корисних копалин? Якщо все ж таки підприємство протягом одного місяця займатиметься таким видом діяльності до переходу на загальну систему, які штрафні санкції загрожуватимуть за це та яке буде при цьому оподаткування?

Відповідно до абз. 5 пп. 1 п. 5 ст. 291 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи — підприємці), які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин. Згідно з абз. 3 п. 5 ст. 293 ПКУ ставки єдиного податку для платників 4-ї групи встановлюється у подвійному розмірі ставок, визначених пунктом 293.3 до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему.

 

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»