• Посилання скопійовано

Увага! З 28 листопада відновлено право на допомогу на дітей для «єдинників» І та ІІ груп

Постанова набрала чинності 28 листопада у зв'язку з її опублікуванням в «Урядовому кур'єрі» №232. За нею фізособам-«єдинникам» І та ІІ груп, які у травні – серпні 2020 р. отримали допомогу на дітей, така допомога надаватиметься за листопад – грудень 2020 р. без подання заяв. Тим, хто буде звертатися вперше, заяву та документи слід подати до 15 грудня. Втім, і вони отримають допомогу за два місяці

Увага! З 28 листопада відновлено право на допомогу на дітей для «єдинників» І та ІІ груп

25 листопада ми повідомляли, що Кабмін відновлює виплату допомоги на дітей для фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп. 

Наразі передбачається надавати цю допомогу за листопад і грудень 2020 р.

27 листопада на сайті КМУ з’явився текст постанови від 25.11.2020 р. №1171. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 листопада 2020 року. Тобто, вводиться в дію «заднім числом».

Постанова набрала чинності 28 листопада у зв'язку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №232(6846).

Тож, з 28 листопада можна буде подавати заяву  та мати право на допомогу.

 

Що дає нова постанова? 

По-перше, Постановою №1171 відновлюється на період з 1 листопада до 31 грудня 2020 р. дія пунктів 1 і 2 Постанови №329. Тобто, допомога на дітей надаватиметься за листопад і грудень. 

По-друге, за текстом Постанови №1171:

  • фізособам-«єдинникам» І та ІІ груп, які у травні – серпні 2020 р. отримали допомогу на дітей, виплату такої допомоги буде здійснено у грудні 2020 р. за листопад і грудень 2020 р. – без подання нової заяви та необхідних документів. Тобто таким особам допомога має надаватися автоматично;
  • допомога на дітей ФОПам, які звертаються за її призначенням вперше, надаватиметься за заявою та необхідними документами, що повинні бути подані до 15 грудня 2020 р. Така допомога теж призначатиметься за листопад та грудень 2020 р. відповідно до Порядку №329. 

Які документи та кому слід подати, аби отримати допомогу? Хто з «єдинників» І та ІІ груп має право на допомогу? Про це ми писали докладно тут  та тут

 

Хто має право на допомогу на дітей

За п. 3 Порядку №329 допомога на дітей призначається і виплачується фізособам-«єдинникам» І та ІІ груп, які:

  • сплатили ЄСВ за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи – підприємця; або
  • зареєструвалися як фізичні особи – підприємці у січні – березні 2020 р.; або
  • отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку  та звільнені від сплати за себе ЄСВ.

Допомога на дітей призначається і виплачується також ФОПам, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу ЄП.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»