• Посилання скопійовано

Коли ФОП може обрати першу групу ЄП?

Податківці навели правила для обрання І групи спрощеної системи оподаткування. Про це поговоримо далі

Коли ФОП може обрати першу групу ЄП?

ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 291.4 ПКУ першу групу платників єдиного податку можуть обрати фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Довідково: ст. 8 Закону України від 03.11.2022  №2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі 6 700 гривень.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»