• Посилання скопійовано

Прем’єр-міністр обіцяє студентам підвищення стипендій, але не всім

Розміри академічних стипендій будуть збільшені на третину. Зокрема, встановлюються підвищені розміри для відмінників та дефіцитних спеціальностей

Прем’єр-міністр обіцяє студентам підвищення стипендій, але не всім

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на початку зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету у м. Чернівці.

"Наша пропозиція полягає у тому, щоби академічні стипендії були справедливо розподілені за участю студентського самоврядування, - зазначив Володимир Гройсман. - У цьому контексті ми передбачаємо збільшення стипендій – ті, хто отримував 800 грн, зараз закладаємо, що вони будуть отримувати не менше 1100, відмінник буде отримувати 1600 грн, а за вузькими спеціальностями, наприклад інженер, буде отримувати трохи більше 2 тис. грн".

Загальний обсяг видатків на стипендії у проекті бюджету на 2017 рік дорівнює майже 6 млрд грн, наголосив Володимир Гройсман. Стипендіальний фонд на 2017 рік в цілому збільшено майже на 580 млн.

Говорячи про те, який відсоток студентів будуть охоплені стипендіями, він зазначив, що є різні підходи: "Якщо ми будемо платити стипендію просто за навчання - це один підхід, якщо за успіхи у навчанні - це інший. І, звісно, ми маємо підтримати незахищених або стипендії соціального характеру". "Моя думка - ті, хто навчається краще, мають отримувати більше", - зауважив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Рада дала старт реформі оплати праці - прийнято закон! 

Усі новини на тему>>

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»