• Посилання скопійовано

Екс-глава НБУ запускає онлайн-майданчик, що з'єднує пацієнтів і лікарів

Колишня глава Національного банку Валерія Гонтарєва розпочинає новий проект — онлайн-майданчик, що з'єднує пацієнтів і лікарів

Екс-глава НБУ запускає онлайн-майданчик, що з'єднує пацієнтів і лікарів

Як розповідає «Мінфін», компанія називається «Медікіт». Сама Гонтарєва не стала розповідати про деталі проекту.

На сайті «Медікіт» зазначено, що місія компанії — «створити екосистему Діджитал медицини, яка забезпечить комунікацію між учасниками, стандартизацію процесів, накопичення і систематизацію інформації в єдиному місці».

Компанія буде пропонувати пацієнтам миттєву онлайн-консультацію лікарів, а також виклик лікаря додому через інтернет.

Лікарям обіцяють додатковий дохід 24/7 з оплатою кожної телеконсультації. Як саме це відбуватиметься і хто зможе зареєструватися на майданчику, «Медікіт» не пояснює.

Публічна презентація платформи намічена на листопад 2018 року, зазначається на її сайті.

Юридично Гонтарєва не має відношення до проекту. У компанії «Медікіт» два засновника — її син Антон Гонтарєв і Світлана Кириченко, яка працювала в структурах компанії ICU з 2008 по 2010 рік.

Гонтарєва продала Костянтину Стеценко і Макарові Пасенюку свою частку в ICU перед призначенням в Нацбанк в 2014 році.

Антон Гонтарєв і Кириченко вклали в статутний капітал «Медікіт» по 5 млн гривень. Сама компанія зареєстрована 12 січня 2018 року. Кириченко відмовилася говорити про свою участь в компанії. У ICU повідомили, що не мають до проекту ніякого відношення.

Директором «Meдiкiт» з 14 квітня 2018 року значиться Руслан Кравець — колишній заступник директора Департаменту стратегії та реформування НБУ.

«Концептуально це медичний маркетплейс по типу Airbnb або Olx, — розповів Кравець. — Зараз відбувається розробка IT-складової, про технічні деталі, таких як оплата послуг, говорити поки рано».

Він також розповів, що Гонтарєва може очолити наглядову раду компанії.

«Сподіваємося, що вона очолить наглядову раду компанії», — повідомив Кравець.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»