• Посилання скопійовано

Як Уряд планує боротися з бідністю у 2019 році?

20 лютого Уряд затвердив план заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності

Як Уряд планує боротися з бідністю у 2019 році?

Кабмін розпорядженням від 20.02.2019 р. № 86-р затвердив План заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності.

Документом визначено конкретні заходи щодо підвищення дієвості політики зайнятості, підвищення грошових доходів населення, забезпечення доступу населення до соціальних послуг, мінімізацію  ризиків бідності та соціального відчуження найбільш вразливих категорій населення.

Зокрема, планується:

  1. підвищення дієвості політики зайнятості;
  2. впровадження нових форм надання державною службою зайнятості послуг населенню та роботодавцям;
  3. створення загальнодержавного реєстру вакансій з вільним онлайн-доступом та актуалізацією в режимі реального часу;
  4. сприяння працевлаштування молоді та запровадження додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування осіб предпенсійного віку, осіб з малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю;
  5. поліпшення економічних умов розвитку самозайнятості населення тощо.

Реалізація цих заходів сприятиме забезпеченню поетапного зниження масштабу бідності, запровадженню нових механізмів її запобіганню, подоланню соціального відчуження, поліпшенню рівня життя та підвищенню рівня доступу населення до соціальних послуг.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»