• Посилання скопійовано

Незабаром в літаках буде доступ до інтернету

Інтернет у літаках може з'явитися після запуску станції в Мукачевому

Незабаром в літаках буде доступ до інтернету

В Україні впроваджують технології для забезпечення доступу до інтернету в літаках. Відповідні урядові документи є в розпорядженні РБК-Україна.

Прийнятим розпорядженням Кабінет міністрів дозволив Державному космічному агентству експлуатувати радіолокаційну станцію 5Н86 «Дніпро» в Мукачевому Закарпатської області. До 2007 року станція перебувала в розпорядженні Повітряних сил, однак з 2009 була відключена. Сьогодні уряд виділив окремі смуги частот для роботи РЛС «Дніпро», супутникового зв'язку на бортах літаків і привів стандарти у відповідність до актів ЄС.

У пояснювальній записці зазначається, що виділення частот необхідно для використання технології ESOMPs (супутниковий радіозв'язок з використанням наземних станцій на рухомих платформах) і доступу до інтернету в літаках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині оголосили аукціон з будівництва мереж 5G. Німецький уряд планує до кінця 2022 року забезпечити 98% господарств високошвидкісним інтернетом.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»