• Посилання скопійовано

Обмежено граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування

Обмежено граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг

Міністерство розвитку громад та територій України розповідає, що для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування. Відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів України під час засідання першого вересня. 

«Прийнята постанова дозволить забезпечити практичну реалізацію Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Тобто, у разі укладення з виконавцями комунальних послуг індивідуальних договорів, споживачі вноситимуть плату за абонентське обслуговування у розмірі, що не перевищуватиме граничного розміру, встановленого Урядом», – зауважила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, згідно з внесеними змінами:

  • встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, що передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» з 01.05.2021;
  • уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.

Нагадаємо, 31 серпня Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час наради щодо підготовки до опалювального сезону підкреслив, що суми в платіжках людей не повинні  збільшуватися.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»