• Посилання скопійовано

ВРУ збільшила видатки на оборону України: прийнято зміни до Держбюджету-2022

ВРУ прийняла за основу та в цілому законопроєкт №7012 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік"». Він передбачає збільшення видатків Держбюджету на потреби оборони

ВРУ збільшила видатки на оборону України: прийнято зміни до Держбюджету-2022

За інформацією ВРУ на позачерговому засіданні 23 лютого було прийнято законопроєкт №7012-д. 

Законом внесено зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", якими збільшено видатки на потреби оборони України за бюджетною програмою 2101150 "Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання".

Законом доповнено статтею 37 такого змісту:

"Установити, що, як виняток з положень частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України перерозподіл видатків за бюджетними програмами загального фонду державного бюджету "Видатки для Міністерства внутрішніх справ України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави" (код 1001210) та "Видатки для Міністерства оборони України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави" (код 2101450) здійснюється у межах загального обсягу бюджетних призначень відповідного головного розпорядника бюджетних коштів за рішенням Кабінету Міністрів України (яке може передбачати визначення нових бюджетних програм).

Обмеження, встановлені частинами десятою і одинадцятою статті 23 Бюджетного кодексу України, не застосовуються у разі прийняття рішень про перерозподіл видатків, передбачених абзацом першим цієї статті".

Законом внесено зміни до додатків №1, №3 і №6 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" відповідно до додатків №№1-3 до цього Закону. 

Читайте також:

ВРУ прийняла бюджет для воєнного часу: яким він буде?

Збільшення ренти та зміни у сплаті акцизу для підтримки армії: законопроєкт

Увага! В Україні можуть ввести надзвичайний стан

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»