• Посилання скопійовано

Якщо ви застрягли у ліфті: що робити?

Паніка та страх заважає тверезо оцінити ситуацію та діяти виважено та послідовно. У разі зупинки кабіни не потрібно стрибати та тиснути всі кнопки поспіль на пульті покажчика поверхів

Якщо ви застрягли у ліфті: що робити?

Останнім часом зросла кількість людей, які застрягають у ліфтах. Передусім це зумовлено віяловими відключеннями світла, які часто не відповідають графікам, а також раптовими аварійними зупинками підіймачів внаслідок атак ворога. Тож як поводитися, якщо ліфт зупинився?

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадує декілька правил:

  1. В жодному разі не панікуйте! Паніка та страх заважає тверезо оцінити ситуацію та діяти виважено та послідовно.
  2. У разі зупинки кабіни не стрибайте та не тисніть всі кнопки поспіль на пульті покажчика поверхів.
  3. Не намагайтеся самостійно відкривати двері підіймача та не пробуйте самотужки залишати кабіну.
  4. У кожному ліфті є кнопка виклику диспетчера та вказаний телефон аварійно-ліфтової служби. Скористайтесь цим! Повідомте про проблему та своє місце перебування.
  5. Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби 101.
  6. У разі відсутності зв’язку покличте на допомогу мешканців будинку, поясність ситуацію, аби вони викликали відповідну службу.
  7. Доки очікуєте на допомогу, постарайтеся якнайменше рухатися. Так ви збережете більше повітря і вам буде легше дихати.
  8. Після приїзду аварійно-рятувальної служби чітко виконуйте всі вказівки рятувальників.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»