• Посилання скопійовано

Уряд встановив порядок продовження термінів перебування іноземців в Україні

Постанова КМУ від 15.02.2012 р. №150 «Про затвердження Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України»

Постановою від 15 лютого 2012 р. №150 Кабмін затвердив Порядок продовження терміну перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Порядком встановлюється, що термін перебування іноземців та осіб без громадянства на території України продовжується у разі, коли вони прибули:

1) за короткостроковою візою, а також з держав із безвізовим порядком в’їзду за наявності вагомих підстав (лікування, вагітність або пологи, догляд за хворим членом сім’ї, оформлення спадку, подання заяви про отримання дозволу на імміграцію або набуття громадянства України тощо) та за умови подання підтвердних документів — на період існування таких підстав, але не більше ніж на 180 днів з дати останнього в’їзду в Україну;

2) за транзитною візою у разі вимушеної зупинки на території України у зв’язку з надзвичайними обставинами (стихійне лихо, хвороба, ремонт транспортного засобу тощо) за наявності документа, що підтверджує причину і тривалість вимушеної зупинки, — на період, необхідний для усунення таких обставин;

3) за довгостроковою візою, якщо протягом терміну дії візи з поважних причин не оформлено посвідку на постійне або тимчасове проживання, за умови надання підтвердних документів — на період не більше ніж один місяць.

Заяви про продовження терміну перебування повинні будуть подаватися іноземцями, особами без громадянства та стороною, що приймає, не раніше ніж за 10 і не пізніше ніж за 3 робочі дні до закінчення такого терміну до територіальних органів або підрозділів Державної міграційної служби за місцем проживання.

Порядком також встановлено чіткий перелік документів, які повинні подаватися разом із заявою, і підстав для відмови у продовженні терміну перебування.

Порядок набере чинності з дня офіційного опублікування. Разом з тим слід зазначити, що втратять чинність Правила в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»