• Посилання скопійовано

Змінено головного розпорядника бюджетних коштів для мікрокредитування малого підприємництва

Надання мікрокредитів суб'єктам малого підприємництва здійснюватиметься на конкурсних засадах у порядку примірного договору, який визначається Українським фондом підтримки підприємництва (далі — Фонд) за погодженням з Держпідприємництвом

Кабмін постановою від 19.09.2012 р. №870 вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва.
Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва». Згідно із внесеними змінами головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем зазначеної бюджетної програми відтепер є Держпідприємництво (раніше головним розпорядником було Мінекономрозвитку).
Кошти надаються фізичним і юридичним особам, які належать до суб'єктів малого і середнього підприємництва відповідно до ст. 55 Господарського кодексу України (далі — суб'єкти малого підприємництва). Мікрокредити будуть виділені для виробництва, переробки і збуту продукції, придбання техніки, устаткування, новітніх технологій, будівництва і реконструкції виробничих приміщень.
Надання мікрокредитів здійснюється шляхом проведення конкурсу з бізнес-плану для суб'єктів малого підприємництва в порядку, визначеному Фондом за погодженням з Держпідприємництвом.
До складу конкурсної комісії входять представники Держпідприємництва в кількості трьох осіб і представники Фонду в кількості чотирьох осіб.
Варто зазначити, що форма примірного договору про мікрокредитування визначається Фондом за погодженням з Держпідприємництвом.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»