• Посилання скопійовано

Аграрний комітет ВРУ підтримав два законопроекти, важливі для аграрної та переробної галузей

21 червня Комітет ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин під час чергового засідання підтримав законопроекти №4532 та №5448-д, прийняття яких є важливим для розвитку аграрної та переробної галузей

Аграрний комітет ВРУ підтримав два законопроекти, важливі для аграрної та переробної галузей

21 червня Комітетом ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин під час чергового засідання підтримано два законопроекти, прийняття яких є важливим для розвитку аграрної та переробної галузей. Зокрема, йдеться про розроблений Мінагрополітики проект Закону «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру» (№4532 від 27.04.2016 р.), а також законопроект «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» (№ 5448-д від 30.03.2018 р.). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

З метою розвитку вітчизняного цукровиробництва та підвищення його конкурентоспроможності проект Закону №4532 доповнено нормою щодо встановлення нульового ввізного мита на обладнання для цукрового виробництва, що не виробляється в Україні.

Заступник Міністра Олена Ковальова під час засідання наголосила на підтримці Міністерством аграрної політики та продовольства України даних законопроектів та необхідності якнайшвидшого їх прийняття задля розвитку органічного виробництва в Україні та дерегуляції цукрової галузі.

Разом з органічним сектором та виробниками цукру очікується на розгляд законопроектів у сесійній залі.

***

Читайте також: Володимир Гройсман: 2018 рік стане роком якісного прориву в агросекторі

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»