• Посилання скопійовано

«Органічний» Закон: В Україні буде створено Реєстр виробників органічної продукції

У Мінагрополітики розповіли про Реєстр виробників органічної продукції, який буде створено після ведення в дію Закону про органічне виробництво

«Органічний» Закон: В Україні буде створено Реєстр виробників органічної продукції

Усі виробники органічної продукції, які уклали договір з органом сертифікації, будуть внесені до нового Держреєстру операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Такий Реєстр буде створено після введення в дію Закону про органічне виробництво №2496-VIII, - повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Виробник органічної продукції має право укладати договір на проведення сертифікації лише з одним органом сертифікації, який внесено до Держреєстру органів сертифікації. Також виробник має право додатково укласти договір з органом іноземної сертифікації, який внесено до Переліку органів іноземної сертифікації.

Після укладення договору на проведення сертифікації з органом сертифікації, Мінагрополітики вносить виробника до Реєстру протягом 10 днів з дня отримання ним відповідної інформації від органу сертифікації.

 

Довідково:

Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», прийнятий ВРУ 10.07.2018 р., буде введено в дію через рік з дня набрання ним чинності – 02.08.2019 р.

***

Читайте також: Заборона на «біо», «еко» та «органік». Як тепер знайти органічну продукцію на полиці?

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»