• Посилання скопійовано

Як пропонують стимулювати інвестиційну діяльність на проблемних територіях?

На офіційному порталі ДРС оприлюднено проект змін до ПКУ щодо стимулювання інвестиційної діяльності та створення нових робочих місці на проблемних територіях

Як пропонують стимулювати інвестиційну діяльність на проблемних територіях?

«Вісник. Офіційно про податки»

На офіційному порталі Державної регуляторної служби оприлюднено проект змін до ПКУ щодо стимулювання інвестиційної діяльності та створення нових робочих місці на проблемних територіях.

Йдеться про території, на яких склалися несприятливі соціально-економічні умови та на яких у законодавчо визначеному порядку здійснюються заходи відповідно державного або регіонального стимулювання розвитку.

Документом передбачено, що суб’єкти господарювання, які реалізують інвестиційні проекти у пріоритетних галузях економіки на таких проблемних територіях і зареєстровані відповідно до Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць» впродовж перших п’яти років з дня реєстрації:

  • звільняються від оподаткування ПДВ за виготовлення та розповсюдження власної продукції;
  • звільняються від сплати 50% встановленого обсягу податку на прибуток.

Крім того, проектом Закону передбачено особливості оподаткування нових підприємств, основні фонди яких повністю розташовані на проблемних територіях та які створюють додаткові робочі місця. Зокрема, прибуток таких підприємств звільняється від оподаткування строком на п’яти років, а також надається можливість розстрочення сплати ПДВ.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»