• Посилання скопійовано

Бюджет-2019 є найскладнішим за всю історію, – позиція Блоку П. Порошенка

Державний бюджет 2019 року буде вкрай складним через те, що настав час виконувати зовнішні фінансові зобов’язання, повертати гроші, які брали понад 10 років тому

Бюджет-2019 є найскладнішим за всю історію, – позиція Блоку П. Порошенка

Економічна Правда розповідає, що народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Максим Курячий заявив: «Бюджет 2019 року буде вкрай складним, одним із найскладніших бюджетів за всю історію України».

«Чому? Тому, що в 2019 році припадає пік виплат за зовнішніми міжнародними фінанансовими зобов’язаннями, які були взяти 15 і 10 років тому назад. Брали Азаров, Тимошенко – вони про це вже не згадують, а віддавати зараз в 2019-му», – пояснив Курячий.

«Так от, в бюджеті на 2019-й закладені 459 мільярдів гривень на повернення цих зовнішніх зобов’язань. Де ці кошти? Куди вони ділися? А нам віддавати в 2019 році!», – додав соратник чинного президента Петра Порошенка.

Але, за його словами, «країна має жити» – і в бюджеті буде закладено «ще й принципові моменти задля розвитку економіки».

Бюджетний комітет рекомендував ухвалити доопрацьований Міністерством фінансів до другого читання проект бюджету на 2019 рік.

Відповідний законопроект депутати розглянуть уже 22 листопада.

***

Читайте також:

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»