• Посилання скопійовано

Зеленський розповів, як зміниться закон про продаж землі

Президент розповів, які правки внесуть народні депутати в законопроект про обіг с/г земель і за яких умов в іноземців з’явиться можливість купувати землю в Україні

Зеленський розповів, як зміниться закон про продаж землі

Президент Володимир Зеленський розповів, які правки внесуть народні депутати в законопроект про обіг сільськогосподарських земель і за яких умов в іноземців з’явиться можливість купувати землю в Україні, - повідомляє "Економічна правда".

"Земля наша українська. Пишаємось, що прийняли закон у першому читанні, проголосували за зняття мораторію з продажу землі. Кожен українець стане власником своєї землі.

Перед другим читанням ми внесемо зміни...про те, що можливість придбати українську землю іноземцями (фізичними та юридичними особами – ред.)  буде тільки після рішення референдуму...Пакет законопроектів про народовладдя обов’язково приймемо найближчим часом.

Перед другим читанням зменшимо ліміт (кількість землі в одних руках після зняття мораторію на продаж – ред.). І наступного року ми плануємо – і це вже затверджено в новому бюджеті – виділити 4 мільярди на підтримку маленьких фермерів.

Щоб наші маленькі фермери ставали великими", - повідомляє президент.

 

Передісторія:

13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проект закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі. Рішення підтримали 240 нардепів.

Згідно з проєктом, з 1 листопада 2020 року скасовується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»