• Посилання скопійовано

У боротьбі з корупцією держава покладається на приватні юрособи

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило Методичні рекомендації щодо підготовки та реалізації антикорупційних програм юридичних осіб

У боротьбі з корупцією держава покладається на приватні юрособи

Методрекомендації затверджені рішенням НАЗК від 22.09.2017 р. №734 та мають інформаційно-роз’яснювальний характер. 

Розраховані для використання у роботі, насамперед, суб’єктами затвердження антикорупційних програм, які визначені в ч. 2 ст. 62 Закону про запобігання корупції, а також особами, відповідальними за реалізацію антикорупційних програм.

Основою для розроблення юрособами антикорупційних програм є Типова антикорупційна програма юридичної особи, затверджена рішенням НАЗК від 02.03.2017 р. №75.

В обов’язковому порядку антикорупційна програма затверджується керівниками:

1) державних, комунальних підприємств, а також госптовариств, у яких державна або комунальна частка перевищує 50%, де середньооблікова чисельність працюючих за звітний (фінансовий) рік перевищує 50 осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за цей період перевищує 70 млн грн;

2) юросіб, які є учасниками попередньої кваліфікації, учасниками процедури закупівлі відповідно до Закону про публічні закупівлі, якщо вартість закупівлі дорівнює або перевищує 20 млн грн.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»