• Посилання скопійовано

Чи платить власник авто при перетині кордону єдиний збір?

Податківці розповіли, чи потрібно власнику авто при перетині кордону сплачувати єдиний збір

Чи платить власник авто при перетині кордону єдиний збір?

ДФС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону №1212 єдиний збір встановлюється щодо транспортних засобів вітчизняних та іноземних власників, визначених у ст. 5 Закону №1212, які перетинають державний кордон України, і справляється:

  • за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України;
  • за проїзд автомобільних транспортних засобів з перевищенням встановлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів;
  • за проведення у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України відповідно до МКУ та інших законів України заходів офіційного контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) під час ввезення товарів на митну територію України (у тому числі з метою транзиту).

Порядок справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон затверджено постановою КМУ від 24.10.2002 р. №1569 «Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон» (далі – Порядок).

П. 4 Порядку встановлено вичерпний перелік випадків звільнення від сплати єдиного збору. Зокрема, єдиний збір не справляється при перетинанні державного кордону легковими автомобілями; в’їзду та виїзду транспортного засобу в межах одного пункту пропуску через державний кордон без перетинання митного кордону.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»