• Посилання скопійовано

ВРУ продовжила можливість застосування фінреструктуризації

ВРУ прийняла у другому читанні законопроект №1070 щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації

ВРУ продовжила можливість застосування фінреструктуризації

Верховна рада України прийняла у другому читанні законопроект №1070 «Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації», передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект підтримали 300 парламентаріїв.

«Враховуючи високу частку непрацюючих кредитів в кредитному портфелі банківської системи України (за станом на 01.07.2019 досягла рівня 50,8% від загального обсягу кредитів (один з найвищих показників у світі), а також високий обсяг портфеля непрацюючих кредитів (близько 414,9 млрд грн) у банках державного сектора (становлять 71,4% всіх непрацюючих кредитів банківської системи України, понад 90% непрацюючих кредитів банків державного сектора припадає на корпоративний сегмент) існує необхідність удосконалення норм закону "Про фінансову реструктуризацію" з метою розширення практики його застосування», – зазначено в пояснювальній записці.

Передбачається внести зміни в закон «Про фінансову реструктуризацію», які покликані зробити можливим спільне проведення процедури фінреструктуризації для кількох боржників, які є пов'язаними особами, але мають різних (несумісних) кредиторів. Проект продовжує можливість застосування механізму фінансової реструктуризації на наступні роки.

Нагадаємо, влітку 2016 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав проект закону №3555 «Про фінансову реструктуризацію», який передбачає повну реструктуризацію заборгованості при обопільній згоді сторін, а також виключає примусове притягнення боржників до процесу реструктуризації. Прийняття цього закону було необхідно для виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»