• Посилання скопійовано

Уряд затвердив нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах

Чинне законодавство забороняє здійснювати господарську та іншу діяльність, яка зумовлює забруднення земель і ґрунтів понад встановлені гранично допустимі концентрації небезпечних речовин. Нормативи такої концентрації затвердив КМУ 15 грудня

Уряд затвердив нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах

КМУ постановою від 15.12.2021 р. №1325 затвердив нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах, а також перелік таких речовин, що додаються. Із ними можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що ст. 167 Земельного кодексу забороняє здійснювати господарську та іншу діяльність, яка зумовлює забруднення земель і ґрунтів понад встановлені гранично допустимі концентрації небезпечних речовин. А рівень забруднення ґрунтів враховується при наданні земельних ділянок у користування, вилученні з господарського обігу та зміні характеру і режиму використання.

При цьому встановлено, що нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах, а також перелік цих речовин затверджуються Кабінетом Міністрів України. Ось на виконання цих норм і було створено постанову №1325. 

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»