• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала закон про примусове вилучення майна під час війни з пропозицією Зеленського

ВРУ підтримала пропозиції Президента до законопроєкту щодо примусового вилучення майна в умовах війни та скасувала норму про заборону на реорганізацію Держагентства лісового господарства на час ВС та протягом року після нього

ВРУ підтримала закон про примусове вилучення майна під час війни з пропозицією Зеленського

Верховна Рада підтримала пропозиції Президента України Володимира Зеленського до законопроєкту №7605 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану" та скасувала норму про заборону на реорганізацію Держагентства лісового господарства на час воєнного стану та протягом року після нього. За відповідне рішення проголосували 262 народних депутати.

На думку глави Глави держави, запровадивши заборону на  реорганізацію Держлісагенства та лісгоспів на час війни, Верховна Рада перевищила повноваження, оскільки рішення про реорганізацію державних підприємств ухвалює уряд.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 7605 "Про внесення змін до деяких законів щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану", яким дозволяється на час воєнного стану примусове вилучення майна на територіях, яким загрожує окупація. Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів.

Згідно з документом примусове відчуження або вилучення рухомого майна, яке використовується чи може використовуватись для цілей діяльності оборонно-промислового комплексу України і щодо якого існує ризик переривання його функціонування у зв'язку з його знаходженням на території адміністративно-територіальної одиниці України, щодо якої є загроза її тимчасової окупації та межі якої знаходяться на відстані не більше ніж тридцять кілометрів від району ведення бойових дій, відбувається на підставі рішення Ради нацбезпеки та оборони.

Рада національної безпеки і оборони України після ухвалення рішення та введення його в дію указом Президента України направляє його до Кабінету Міністрів України та доручає військовому командуванню забезпечити збереження примусово вилученого  майна.

Примусово відчужене, відповідно до цього закону, майно не пізніше п'яти календарних днів з дня отримання Кабінетом Міністрів України відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони України передається за рішенням Кабінету Міністрів України у встановленому ним порядку суб'єкту господарювання державного сектору економіки.

Процедура повернення примусово вилученого майна законом не передбачена.

***

Читайте також:

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»