• Посилання скопійовано

Бюро кредитних історій – НБУ затвердив Положення про регулювання діяльності

Положення про регулювання діяльності бюро кредитних історій затверджене постановою Правління Національного банку України від 06 жовтня 2023 р. №127, яка набрала чинності з 11 жовтня 2023 р. В ньому НБУ прописав, як здійснюватиме контроль за діяльністю бюро

Бюро кредитних історій – НБУ затвердив Положення  про регулювання діяльності

Національний банк України затвердив Положення про регулювання діяльності бюро кредитних історій (далі – Положення).

Положення, зокрема, визначає: 

  • порядок взаємодії між бюро кредитних історій та регулятором під час погодження правил формування і ведення кредитних історій;
  • особливості контролю за діяльністю бюро кредитних історій та цільовим використанням інформації.

Згідно з Положенням контроль за діяльністю бюро кредитних історій здійснюватиметься Національним банком шляхом віддаленого моніторингу та аналізу наявної інформації, документів, письмових пояснень.

За результатами контролю Національний банк у разі виявлення порушень оформлюватиме довідку про результати здійснення контролю та звертатиметься до бюро з письмовим застереженням з вимогою вжити заходів для їх усунення.

У разі невиконання або несвоєчасного виконання письмового застереження Національний банк може звернутися до суду з вимогою про застосування до бюро кредитних історій фінансових санкцій, передбачених чинним законодавством.

Положення про регулювання діяльності бюро кредитних історій затверджене постановою Правління НБУ від 06.10.2023 №127, яка набирає чинності з 11 жовтня 2023 року.

Попередній нормативно-правовий акт, що регулював аналогічні питання з 1 січня 2021 року, – Положення про здійснення контролю за діяльністю бюро кредитних історій, затверджене постановою Правління НБУ від 29.12.2020 р. №171, втрачає чинність.

***

Читайте також: 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»