• Посилання скопійовано

Законодавство про пестициди і агрохімікати буде комплексно переглянуте

Бізнес позитивно сприймає підтримку Урядом проєкту Закону «Про засоби захисту рослин і добривні засоби», який має гармонізувати українське законодавство з відповідними нормами ЄС

Законодавство про пестициди і агрохімікати буде комплексно переглянуте

Бізнес-спільнота Європейської Бізнес Асоціації позитивно сприймає підтримку Урядом проєкту Закону «Про засоби захисту рослин і добривні засоби», який має гармонізувати українське законодавство з відповідними нормами ЄС у частині допуску до ринку засобів захисту рослин (ЗЗР), їхніх діючих речовин і коформулянтів, а також добрив.

Це перший за майже 30 років комплексний перегляд галузевого законодавства у сфері добрив та ЗЗР, метою якого є осучаснення методів контролю за обігом ЗЗР та добрив в Україні, покращення простежуваності, зменшення ризиків для довкілля та наближення українського регулювання до європейського. 4 березня законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді України під номером №11062

Бізнес підтримує ідею належної та поступової адаптації законодавства ЄС у сфері ЗЗР та добрив з урахуванням реалій українського сільського господарства та дякує Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України за фаховість та продуктивну співпрацю. Водночас експерти Агрохімічного комітету Асоціації готові долучитися до опрацювання тексту законопроєкту на етапі його розгляду Верховною Радою України. Сподіваємося, що результатом спільної роботи стане якісно нове агрохімічне законодавство.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»