• Посилання скопійовано

Уряд упорядкував зразок свідоцтва на право вивезення культурних цінностей з території України

Кабмін 18 липня 2012 року прийняв постанову «Про внесення зміни в зразок свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з території України»

Проект даного акта підготовлено з метою приведеннязразкасвідоцтва  на право вивезення (тимчасовоговивезення) культурнихцінностей з території України у відповідність до вимог чинного законодавства з урахуваннямвизначених  Указом Президента  України від 6 квітня 2011 року №388 повноваженьМінкультури у сферівивезення, ввезення та поверненнякультурнихцінностей.

До 2012 року свідоцтво на право вивезення (тимчасовоговивезення) культурнихцінностей  з території України видавалиуповноважені  Державноїслужби контролю за переміщеннямкультурнихцінностей через державний кордон України, які входили до штату відповідногоуправліннякультуриобласної, Київської та Севастопольськоїміськихдержавнихадміністрацій.

У зв'язку  з ліквідацією Державної служби  контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України (постанова Кабінету Міністрів України від 28 березня 2011 року №346  «Про ліквідацію урядових органів») функції контролю за вивезенням, ввезенням та поверненням культурних цінностей, у тому числі видачу свідоцтва, здійснює Мінкультури  відповідно до підпункту 78 пункту 4 Положення про Міністерство культури України. Що в свою чергувимагаєвнесеннявідповідноїзмін до зразкасвідоцтва в частиніуточненнясуб'єкта, уповноваженоговидаватисвідоцтво.

Реалізація проекту акта дозволить усунути правову колізію, що виникла внаслідок структурних змін у системі центральних органів виконавчої влади та сприятиме ефективній реалізації державної політики у сфері вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»