• Посилання скопійовано

Запровадження «єдиного вікна» на кордоні: законопроект

Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо запровадження «єдиного вікна» на кордоні»

Запровадження «єдиного вікна» на кордоні: законопроект

Метою проекту Закону є створення передумов для запровадження та функціонування механізму «єдиного вікна» на кордоні.

При цьому, як зазначено у пояснювальній записці, самого лише прийняття цього законопроекту буде недостатньо для запровадження системи «єдиного вікна». Основна частина регулювання механізму функціонування «єдиного вікна» буде зосереджена на підзаконному рівні, що потребуватиме перегляду більшості існуючих підзаконних нормативно-правових актів, присвячених зовнішньо-економічній діяльності.

Завданням проекту Закону є виключення існуючих на законодавчому рівні бар’єрів для впровадження «єдиного вікна», а саме:

- скасування положень, які прямо або опосередковано вказують на необхідність подання суб’єктом господарювання паперового документу, виданого одним державним органом, іншому державному органу;

зменшення контролюючих органів на кордоні щляхом передачі функцій екологічного і радіологічного контролю органам Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби;

- скасування необгрунтованих контрольних процедур, пов’язаних із зовнішньоекономічною діяльністю;

- спрощення процедури проходження контрольних процедур, пов’язаних із зовнішньоекономічною діяльністю.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»