• Посилання скопійовано

Мінфін пропонує оновити порядок повернення передоплати та надміру сплачених сум митних платежів

Оприлюднено проект нового Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів

Мінфін пропонує оновити порядок повернення передоплати та надміру сплачених сум митних платежів

Міністерство фінансів України оприлюднило проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів».

 

Чому виникла потреба в оновленні Порядку?

На сьогодні порядок повернення платникам податків коштів, що обліковуються на відповідних рахунках митного органу як передоплата, і митних та інших платежів, помилково та/або надмірно сплачених до бюджету, регулюється наказом ДМСУ від 20.07.2007 р. № 618.

Наказ № 618 було розроблено відповідно до Митного кодексу України, положень Бюджетного кодексу України у редакції від 19.12.2006 року та Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», які на сьогодні втратили чинність.

У зв’язку з проведеною адміністративною реформою центральних органів виконавчої влади та створенням ДФСУ термінологія, окремі процедури, встановлені Порядком 618, та посилання на нормативно-правові акти у Порядку 618 є неактуальними.

 

Що пропонується?

Документом передбачається врегулювати питання щодо права платників податків на повернення:

- грошових коштів внесених, як попереднє грошове забезпечення сплати майбутніх митних платежів – авансових платежів (передоплати);

- суми помилково та/або надміру сплачених сум митних та  інших платежів, контроль за справлянням яких здійснюється митницями ДФС.

Як зазначено у проекті Порядку, для повернення коштів авансових платежів (передоплати) платником податків до митниці ДФС подається заява, підписана платником податків та головним бухгалтером (у разі наявності). Така заява може бути подана протягом 1095 днів з дня внесення авансових платежів (передоплати) на рахунок митниці ДФС. 

 

Зауваження та пропозиції стосовно проекту наказу та аналізу регуляторного впливу у письмовій та електронній формі надавати протягом місяця з дня його оприлюднення на офіційному WEB – сайті Міністерства фінансів України (http://minfin.gov.ua/), у розділі «Аспекти діяльності» підрозділу «Проекти регуляторних актів для обговорення 2016» за адресою: 

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2,

e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»