• Посилання скопійовано

Голова Держрегуляторної служби прокоментувала зміни до Податкового кодексу

Ксенія Ляпіна зазначила, що зміни до Податкового кодексу сфокусовані на покращенні адміністрування податку на прибуток, адміністрування ПДВ, ПДФО

Голова Держрегуляторної служби прокоментувала зміни до Податкового кодексу

Держрегуляторна служба нагадує, що нещодавно Кабмін схвалив проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Нововведення підтримала переважна більшість бізнес-асоціацій, об’єднань бізнесу, громадськість, експерти. Докладніше тут>>

«Вперше спостерігається така єдність інтересів. Запропоновані зміни максимально спрямовані на зменшення корупційних ризиків. Наприклад, питання надання роз’яснень податкового законодавства. Тепер вони будуть відкритими, отже ДФС вже не зможе надавати різні індивідуальні роз’яснення різним суб’єктам господарської діяльності», - прокоментувала рішення КМУ Голова ДРС Ксенія Ляпіна днями у радіоефірі.

Крім того, Голова ДРС зазначила, що зміни до Податкового кодексу сфокусовані на покращенні адміністрування податку на прибуток, адміністрування ПДВ, ПДФО.

«Змінами до Податкового кодексу передбачається ряд революційних рішень. Мінфін скасовує потребу отримувати висновок ДФС на повернення ПДВ.  Також вводиться повністю публічний автоматичний режим ведення списку претендентів на повернення ПДВ, що значно зменшує корупційні ризики», - додала вона.

Поряд з іншими, важлива інновація - запровадження єдиного казначейського рахунку для сплати всіх податків, що зменшує втрати часу бізнесу і також мінімізує можливість помилок.

Читайте також: Казначейство - за сплату податкових платежів на єдиний рахунок

Є зміни, які передбачають скасування податкової міліції. Йдеться про створення нового органу, що буде врегульовано новим законом.

Документом передбачено прискорену амортизацію для стимулювання інвестицій в розвиток бізнесу. Запроваджуються «податкові канікули» для новостворених підприємств на 5 років. Також бізнес отримує право переносити свої збитки при реорганізації.

Головним завданням зміненого Податкового кодексу є вирішення ключових проблем з якими зіштовхується бізнес у сфері адміністрування податків.

***

Докладніше про податкову реформу читайте в аналітичних матеріалах редакції:

Інші новини на тему податкової реформи>> 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»