• Посилання скопійовано

Що чекатиме на платника акцизу за нереєстрацію в СЕА РП СЕ?

Податківці розповіли про відповідальність за відсутність реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Докладніше про це - далі у новині

Що чекатиме на платника акцизу за нереєстрацію в СЕА РП СЕ?

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що відповідно до п. 128 прим. 1.2 ст. 128 прим. 1 Податкового кодексу України, відсутність з вини платника податку реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) платником податку – розпорядником акцизного складу – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 000 000 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2 000 000 гривень.

Статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х передбачено, зокрема, що зберігання та/або реалізація на митній території України пального або спирту етилового на акцизному складі, не зареєстрованому у СЕАРП та СЕ, тягнуть за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією пального або спирту етилового, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовувалися для зберігання та/або реалізації такого пального або спирту етилового, грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Враховуючи зазначене, у разі відсутності з вини платника податку реєстрації акцизних складів у СЕАРП та СЕ до платника застосовується:

  • фінансова відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі 1 000 000 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2 000 000 гривень.
  • адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією пального або спирту етилового, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовувалися для зберігання та/або реалізації пального або спирту етилового на акцизному складі, не зареєстрованому у СЕАРП та СЕ грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»